God karma

Konsulent, mor & iværksætter er blot nogle af de titler som dækker energien bag Anita. Igennem energifyldte 1:1 samtaler har Anita fået sparring og konkrete værktøjer til at komme videre på rejsen som iværksætter med både “Gemmesteder” & “Habitum.dk”. Ligesom så mange andre prioriterer Anita også familielivet højt, og det er afgørende at familielivet kommer først, og at karrieren er i balance.

Referencer.

1:1 SAMTALER // med Ida arbejdende i Nuuk.
Det er altid spændende når en samtale starter helt internationalt, som med danske Ida der til daglig arbejder i Nuuk, men sidder i corona lockdown på Island. Ida rakte ud på Instagram da det var blevet mere og mere tydeligt, at bestyrelsesarbejde faktisk er noget også almindelige “mennesker” kan arbejde sig hen imod. Forestillingen om at bestyrelseslokalerne kun er for dem med flotte titler og kilometer lange CV. Ida har selv en stor erfaring med diverse frivillige bestyrelser, men også meget afklaret omkring at det politiske element ikke er en retning hun bryder sig om. Ida har søgt og læst en del på nettet, da hele emnet omkring professionelt bestyrelsesarbejde skal afsøges nærmere. Vi talte om, at det er en god tilgang at holde sig informeret og orienteret omkring generalforsamlinger, repræsentantskabsmøder osv., for det er på sådanne møder at man får mulighed for at stille op til bestyrelsen. Ida er biolog og skarp indenfor sit felt. Til daglig arbejder hun i Nuuk på Grønland, og vi talte om hvordan bestyrelsesarbejde på sigt kan forene faglighed og interesser.


1:1 SAMTALE // Direkte fra Aalborg var der virkelig inspiration på linjen. Jeg talte med 27-årlige M som er uddannet i erhvervsjura og har en stilling indenfor olie industrien. Vi talte om hvordan man kan sætte sine kompetencer i spil trods en ung alder. Lyn hurtigt faldt snakke over i mange andre emner, som er ting der faktisk i større eller mindre grad gælder for alle jer jeg taler med.
#Sexisme - hvordan man som ung kvinde føler modstand i forhold til ens alder, udseende, ambitioner, talent og muligheder lig med ens mandelige kollegaer. Vi talte om hvordan man bevarer sig selv, samtidig med at man tilpasser sig den karriereverden man er en del af. Jeg gav M en række gode råd, og erfaringer fra de oplevelser jeg selv har haft på godt og ondt.
#Is this it?!? - Den faktisk eksisterende “voksen”livs krise som mange nyuddannede og generelt kvinder/mænd omkring 30’erne gennemgår i dag. En slags identitetskrise omkring forventninger, forløsning og hverdagsliv efter endt uddannelse i begyndelse af karrieren. Mange oplever den også tilstede omkring familie stiftelse og balancen mellem familieliv, karriere og “mig selv”. Vi talte om de frustrationer man kan opleve i forbindelse med denne livsfase, hvordan man kommer godt igennem den, og at man bestemt ikke er alene med den følelse af at alting ikke er så fedt/unikt/spændende som man havde tænkt og drømt om op igennem 20’erne.
#Full potential - Mange af os tror fejlagtigt, at hvis vi knokler hårdt nok, længe nok - bare sådan får STYR på vores karriere og liv, så forløser vi vores fulde potentiale til stor lykke og begejstring..... Det er så overhovedet ikke sådan virkeligheden hænger sammen. Jeg anbefaler i alle mine 1:1 samtaler at de skrotter tanken om at skulle udnytte deres fulde potentiale, og ikke sætter det som en løftestang for deres karriere.
Langt hellere skal man arbejde med mindre målsætninger som opnås løbende, således at succes og lykkefølelsen udløses oftere. Tanken om full potential forudsætter vel at man som person har “et sæt” personlige og faglige kompetencer, som bare venter på at blive udnyttet. Og det er i hvert ikke sådan jeg selv oplever verden! - nej egentlig så forandres ens talenter, interesser og flow områder med tiden og med ens livssituation. Derfor vil full potential tankegangen ikke være hensigtsmæssig, da den ikke tager højde for den “skiftende form” som personligheden og interesseområder har over tid.

1:1 SAMTALER // med Alice fra Sydsjælland
En samtale der starter flyvende fra første sekund, og man er ikke i tvivl om at Alice har masser af faglighed og kompetence at spille ind med. I samtalen kom vi omkring frustrationen over at være i ledighedskøen med alle sine kompetencer og gå-på-mod. For hvordan bryder man cirklen af afslag fra spændende jobansøgninger, og hvorfor er alder, køn og erfaring pludselig en hæmsko?!? Vi talte om at det er vigtigt at flytte sig fysisk væk fra ledighedskøen og den dårlige energi - og derimod tage handling på Alice’s iværksætterdrøm  @chezalice.design. Også selvom den drøm og rejse er fyldt med ubekendte og opgaver man ikke helt kan overskue. Mit bedste råd er at stoppe op i tankemyldret og skrive sine bekymringer ned - faktisk fylder det måske ikke mere en 4-5 punkter. Vi talte om at den nye rejse er fyldt med opgaver man ikke har prøvet før (moms, skat, regnskab, finansiering osv.), men der er ingen grund til at forberede sig på dem alle sammen inden man går i gang - det er simpelthen spildt arbejde. Derimod skal man turde gøre det - turde springe ud - og turde stole på sig selv.


1:1 SAMTALE // med Mette fra København
Mange emner i luften, og fuld af energi og begejstring for i sin karriere at starte sin bestyrelsesrejse. Som udgangspunkt så har Mette ikke den store bestyrelseserfaring, men som en god start har hun overvejet at stille op til grundejerforeningen. Det er et trygt sted at starte, og en god mulighed for at få indflydelse tættest på egen hverdag. Vi talte om de professionelle kompetencer, og selvtilliden til at stå ved den special viden hun har opbygget over mange år i udlandet. Kan den viden mon oversættes til danske forhold? - og kan kompetencer som design, udvikling, produkt strategi, startups og bæredygtig livsstil komme i spil? HELT BESTEMT KAN DE DET! I tillæg hertil talte vi om muligheden for at indtræde i Advisory Boards fx. i startup virksomheder, hvor ens viden og kompetencer er en kærkommen ekstra ressource. Mette og hendes lille familie er efter mange år i udlandet flyttet tilbage til DK, og derfor er netværket sparsomt. I både Århus og København er @ladiesfirstdk et oplagt netværk at joine, så møder man mange ligesindede - nogle man er på niveau med og andre man kan spejle sig i. Afslutningsvis talte vi om mavefornemmelsen for et #bæredygtigfamilieliv, hvor ønsket om #hjemmepasning, starte selvstændig virksomhed og bestyrelsesarbejde gerne skulle balancere.

1:1 SAMTALER // med Ditte fra Horsens.
En spændende snak med en kompetent ung kvinde @mamaweibull som har sin faglighed omkring kommunikation og digitalisering helt i top. Ditte har selv supporteret en række meget professionelle bestyrelser, og ønsket om selv at sidde med om bordet er blevet større. Vi talte om, hvordan man igennem repræsentantskaber kan få muligheden for at stille op ved forskellige bestyrelser. Gode ideer var at kigge efter muligheder tæt på ens eget liv, som fx ens forsikringsselskab, pensionskasse, el/TV/mobil udbyder. I ens eget netværk kan tilgangen via LinkedIN være at tilbyde sine kompetencer gratis til omverdenen, for derigennem at vise hvor dygtig man er. På den personlige front skal man modnes lige så stille til at kunne begå sig på bestyrelsesgangen - men man lærer kun ved at prøve sig frem. Mit bedste råd er at stå ved sin faglighed, tilbyde sig selv respektfuldt i dialogen, og ikke lade sig intimidere af ellers velmenende ældre mænd som har hørt alle gode ideer før.


1:1 SAMTALE // med Mette fra Østerbro
Aftenens snak var fyldt med masser af politiske ambitioner og spændende mærkesager omkring familiepolitik. Mette har mod på at træde inde i det kommunalpolitiske bestyrelsesarbejde, og spørgsmålene i den sammenhæng var selvfølgelig mange. Mette har gjort sig lidt bestyrelseserfaring i andelsforeningen, og har også mærket de ubehagelige konflikter, som kan opstå når man skal samarbejde med folk man ikke altid er enige med. Vi talte om hvordan man kommer i gang med det politiske arbejde, hvordan man planlægger en valgkamp og hvordan man kan fokusere på sine styrker og dermed ikke frygter sine svagheder. Jeg fortalte om hverdagen i politik som både er spændende og til tider meget konfliktfyldt - man skal have lyst til at gøre en forskel, samtidig med at man står i forreste skudlinje med hele sin person. I det politiske arbejde har man stor grad af indflydelse på ens dagligdag, og det er især den del som tiltaler Mette når de lige om lidt flytter til en ny kommune på Sjælland.